Projecte Solidari
Sàhara PonentEl Projecte Vacances en Pau consisteix en l'acollida de nens i nenes sahrauís per part de famílies residents a Lleida, durant els dos mesos d'estiu.

Els infants sahrauís viuen en campaments de refugiats en les proximitats de la ciutat algeriana de Tindouf, en una de les zones més inhòspites del desert del Sàhara.

Durant la seva estada a Espanya, se'ls fan revisions mèdiques, anàlisi nutricionals, i, d'altra banda, la convivència amb la família d'acollida i el seu entorn, permet sensibilitzar la població de les condicions en les quals està patint el poble sahrauí des de fa ja més de 40 anys.


Aquest projecte té entre els seus principals objectius:

  • Possibilitar a la població infantil dels Campaments de Refugiats Sahrauís sortir de les dures condicions en què viuen durant els dos mesos en què les temperatures assolides en els Campaments poden arribar a 50 graus centígrads.
  • Realització de reconeixements mèdics estudiant les possibilitats de sotmetre'ls a diferents tractaments segons les necessitats.
  • Reconeixements i tractaments que resulten impossibles de dur a terme en els Campaments.
  • Promocionar un equilibri nutricional que els permeti recuperar nivells dels nutrients necessaris encara que sigui amb caràcter conjuntural. Fomentar l'aprenentatge de la llengua espanyola, segon idioma oficial de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD).
  • Potenciar els lligams històrics que uneixen el poble sahrauí amb el poble espanyol, conscienciant la societat local sobre el problema que pateix el poble sahrauí des de fa ja més de 38 anys


Requisits que cal complir per ser una família acollidora:

  • Celebrar una entrevista amb els responsables del projecte per tal que siguin informats del programa i decidir sobre la idoneïtat de la família.
  • Els nens i nenes solen venir a finals de juny i marxar a finals d'agost, ja que les famílies d'acollida han de responsabilitzar íntegrament de la seva cura durant aquest temps.
  • Assistir amb el nen / nena a les activitats considerades per l'associació com obligatòries.
  • Fer-se soci/a de Sàhara Ponent i intentar participar en les propostes durant l'any.

L'organització donarà 1 € de cada inscripció de totes les curses del circuit TRS per poder ajudar a Sàhara Ponent a continuar amb aquest projecte solidari. Creiem que val molt la pena, els nens sahrauís ho mereixen.

Podeu trobar tota la informació a:
www.saharaponent.com
info@saharaponent.com
www.twitter.com/saharaponent
https://www.facebook.com/AASTP