Crònica Rogaining de la Granja d'Escarp

Albert Herrero, vencedor de la novetosa Rogaining de L'Aiguabarreig Segre-Cinca.

• La cita, que ha aplegat una cinquantena de participants, ha tingut el seu centre neuràlgic a La Granja d’Escarp.

Una cinquantena de participants s’han aplegat avui a la Rogaining de l'Aiguabarreig Segre-Cinca, i que permetia optar entre dos modalitats: la Rogaining de 3 hores i la Rogaining Familiar. Albert Herrero ha estat el guanyador de la prova individual de les 3 hores.
Des de les TRS s’ha volgut oferir una nova experiència esportiva, la rogaine (curses d'orientació), que aglutina esport i natura. És una modalitat assequible per a tots els nivells físics i tècnics, i en el cas de la cita d’avui permetia descobrir una zona amb un paisatge molt especial, com és l'Aiguabarreig Segre-Cinca, un espai humit de gran transcendència com a àrea de reproducció hivernada i habitada per una fauna migratòria i que té un gran atractiu pel paisatge de natura i els esports aquàtics. 

En la categoria Individual, el guanyador ha estat Albert Herrero (Aligots Lleida), amb 134 punts, seguit de Gonzalo Gil, segon amb 94 punts. En la categoria Mitx-Open, el triomf ha estat, amb 108 punts, per a l’equip CE Trail Tarraco, format per Jonathan Fernández i Laura Sanvicens, seguit del Sky Lovers (Josep Montserrat i Elisabet Llacuna), amb 69, i del O-Namib (Jordi Tomàs i Suzzen Aser), tercer amb 62 punts.

En Open Masculí, triomf de l’equip Correcaminos Bikers (Francisco Molero i Marius Panait), amb 62 punts, pel davant del Referèndum (Albert Aresté i Nicolás Bogdas), segon amb 54.

En Open Femení, victòria del Sírgils Team (Alba Marí, Maria Balcells i Divina Farreny), seguit del Garrotxines Team (Raquel Alonso, Mireia Ibars i Isabel Alonso), segon amb 54 punts.

Finalment, en Júnior-Adult, el millor ha estat el Pobellà Team (Marta Boleda i Emma Bosch), amb 56 punts.

La Rogaining de La Granja d'Escarp ha format part de la Setmana Europea de l'Esport, i l'activitat ha tingut el seu espai al mapa d'activitats a nivell europeu. La Comissió Europea va endegar l’any 2015 la Setmana Europea de l'Esport, que és una iniciativa per promoure l'esport i l'activitat física a tota Europa. El tema central de la campanya és #BeActive, amb el qual s’anima totes les persones a romandre actives durant aquella Setmana i al llarg de tot l'any.

La Rogaine és un esport de navegació que es realitza camp a través. Els participants han de desplaçar-se a peu amb l'objectiu d'aconseguir, en un temps determinat, la màxima puntuació possible. Els punts s'obtenen passant per uns controls ubicats al terreny de competició i marcats en un mapa que serveix de referència per a trobar-les.

Es practica en equips de 2, 3, 4 o 5 persones, i aquestes han d'anar juntes durant tot el temps que és disputa la prova. Els equips poden ser masculins, femenins o mixtes, i poden participar en diferents categories segons l'edat dels components de l'equip.

També hi ha hagut la categoria familiar, de caràcter no competitiu, molt més senzilla i d'una hora de durada.

Gràcies a tots els participants per acompanyar-nos en aquest dia. Us esperem l'any vinent.