Crònica TRS Trail Nocturna Clos Pons

Raul Butaci i Natàlia Badia els més ràpids en la 3ª Trail Nocturna Clos Pons (21 km). Àngel Vidal i Meritxell Bonet s’imposen a la mini-trail (9,5 km).


Les Trail Running Series Lleida van celebrar el dissabte al vespre una de les seves cites més emblemàtiques, la Trail Nocturna Clos Pons, que va tenir com a guanyadors Raul Butaci i Natàlia Badia. Aquests van ser els més ‘desperts’ dels 200 participants en una jornada en què hi va haver tast de vins i sopar popular i on l’organització permetia que els corredors es quedessin a dormir en una nova zona d'acampada.

La prova, nocturna, es va desenvolupar sobre un recorregut de 21 kilòmetres, amb un traçat realment salvatge, allunyat de qualsevol nucli urbà, amb absència total de llums artificials. Tècnicament el recorregut era assequible, ja que tant els camins com els senders per on transitava estan en bon estat, amb la qual cosa l'atleta podia córrer gairebé durant tot el recorregut.

Guanyadors Trail 21 km
En homes, Raúl Butaci (Associació Atlètica Xafatolls) es va imposar amb un temps d’1h34'25'' pel davant del seu company de club Josep Maria Bonastre (1h35'20'') i d’Oscar Monclús (Wala), que van entrar amb 1h35'50''. En dones, Natàlia Badia (Grup entrenament de triatló tri-440) va marcar un crono de 2h04'30'' que li va atorgar el triomf pel davant d’Anna Farrus (Fundació Aspros), segona amb 2h07'31'', i de Raki Garsaball (Clos Pons Thai Runners), tercera amb 2h14'05''.
Guanyadores Trail 21 km
Guanyadores mini trail 9,5 km
El recorregut curt, de 9,5 kilòmetres, coincidia íntegrament amb els primers quilòmetres de la trail de 21 km, amb característiques similars a les esmentades. En homes, el Clos Pons Thai Runners va ocupar el podi al complet, amb Àngel Vidal al capdavant amb un temps de 40'32'', seguit de Josep Maria Ribes (41'35'') i de Sergi Ventaja (42'18''). Meritxell Bonet (Tri 4.40) va ser la vencedora femenina amb un temps de 52'54'', seguida de dos representants del Xafatolls, Joanna Okarma, segona amb 54'12'', i Bea Miret, tercera amb 54'20''.
Guanyadors mini trail 9,5 km
Tots els corredors, en arribar a meta rebien el nou cava, FLOCS, un reserva que Clos Pons ha presentat fa poques setmanes. I aquest any, com a novetat, els participants es van poder quedar a dormir, ja que es va habilitar una zona d'acampada i l’organització va preparar un esmorzar diumenge al matí.