Raul Butaci i Àngela Castelló, guanyen la Pujada a Sant Jordi de Camarasa

La cita ha aplegat 150 participants que han hagut de cobrir un recorregut únic de 13,5 kilòmetres i 850 metres de desnivell positiu.


Raúl Butaci i Àngel Castelló han estat els guanyadors de la Pujada Sant Jordi de Camarasa, prova puntuable per a les Trail Running Series Lleida que s’ha disputat avui amb 150 participants. Els corredors han hagut de fer front a una distància única de 13,5 kilòmetres, en una de les cites més muntanyenques de totes les que formen el circuit.

En la prova masculina, Butaci (AA Xafatolls) s’ha imposat amb un crono d’1:16:59, amb només un segon de marge sobre l’independent Iván Manchón (1:17:00). Tercer ha estat Josep Maria Segura (Team Blue Motors), amb 1:17:46.

A la cursa femenina, la guanyadora ha estat la independent Àngela Castelló amb un magnífic temps de 1:17:46 que li hauria valgut per estar al podi masculí. L’han seguit, a molta distància, Natàlia Badia (Tri 4.40), amb una marca d’1:35:24, i Anna Farrús (Aspros), amb 1:43:22.

La prova es presentava com una veritable cursa de muntanya, amb un puja i baixa constant i un ascens força dur fins a l'ermita de Sant Jordi, en què, en només 2 kilòmetres els participants han hagut d’afrontar 400 metres de desnivell positiu. Durant aquesta pujada hi havia un pas equipat amb corda i clavilles, que encara que no era tècnic, sí que feia pujar una mica l'adrenalina. Per un despreniment de pedres que va tallar la passarel·la d'accés al Congost de Mu s'ha hagut de retallar el recorregut de 16,5 a 13,5 km, però que no li ha tret espectacularitat i dificultat.

La cita oferia unes vistes espectaculars de la plana de Lleida i del riu Segre. El desnivell positiu total ha estat de 850 metres, sobre un 80% de sender apte per córrer i amb alguna zona tècnica complicada de córrer.

Pròxima cita, el 2 de juliol amb la TRS Trail Nocturna Clos Pons.

(Crònica Iter5)