Trail Vall d'Ager

Va dir l'escriptor Josep Pla que la Vall d'Àger (La Noguera) és un paradís llunyà, remot, que amaga una pau divina. La genuïnitat de la seva naturalesa permet gaudir d'infinitat d'esports d'aventura, rutes de natura per a tota la família i experiències úniques amb els vols en ala delta, parapent, paramotor i altres variants esportives.

La riquesa paisatgística i cultural de la Vall d'Àger està limitada a est i oest per dos congostos: Terradets i Mont-rebei, i al nord i sud pels paratges naturals de les serres del Montsec i el Montclús.

En aquest escenari se celebrarà per primera vegada l'anomenada VERTICAL d'Àger. Una prova esportiva de trail running consistent en l'ascensió d'un quilòmetre de desnivell positiu en una distància molt curta. Una prova explosiva i exigent, no exempta de bellesa i espectacularitat.

La Vertical Àger, s'engloba dins d'un cap de setmana d'autèntic festival per als amants del trail running, ja que durant el mateix cap de setmana se celebraran altres dues prova paral·leles:

  • TRAIL VIA ROMANA: assequible, de 14 km de distància i uns 550 metres de desnivell positiu, l'atractiu més destacable a més de la seva bellesa natural, és que una gran part del recorregut transita per l'antiga via romana d'Àger.
  • TRAIL VALL D'AGER: recorregut més exigent que l'anterior amb gairebé 30 km i 1800 metres de desnivell positiu, inclòs al Circuit català de curses per muntanya de la FEEC.

D'aquesta manera durant tot el cap de setmana la Vall d'Àger i el seu nucli principal, Àger, respirarà trail running pels quatre costats.

La VERTICAL d'Àger, es disputarà el dissabte 12 de març a la tarda, amb sortida a les 16:30 h. i les altres dues proves seran el diumenge al matí.

La VERTICAL d'Àger, és dels pocs quilòmetres verticals que es poden realitzar fora de l'entorn pirinenc d'alta muntanya. L'espectacular montsec d'Ares, una autèntica paret vertical gairebé inaccessible, és el cim d'aquesta impressionant prova. La sortida es donarà a la població d'Àger a uns 642 metres d'altitud i, la seva meta serà al montsec d'Ares a 1650 metres d'altitud, salvant aquests 1000 metres de desnivell positiu en només 6 km de distància. Un autèntic quilòmetre vertical, els punts culminants estaran en els últims metres, ja que per arribar al cim caldrà passar una zona espectacular, la canal per la qual s'accedeix al cim i que serà el punt de màxima bellesa i adrenalina per als participants, ja que hi ha un parell de passos equipats amb cadenes que són realment espectaculars.

Durant tot el cap de setmana s'espera que la participació superi les 500 persones entre les tres proves, sent l'esdeveniment esportiu de trail running més important de la zona.