Les TRS se sensibilitzen amb la Celiaquia

En totes les curses tindrem aliments específics tant en els avituallaments de cursa com en els avituallaments de meta i post cursa. Per primer cop al circuit TRS, a la Nit Trail de Montoliu, aquest col·lectiu també va poder gaudir de la post cursa amb una botifarra i pa lliures de gluten.

El 7% de la població catalana menja sense gluten per prescripció mèdica i les noves diagnosis es multipliquen cada any. Espanya és el tercer país del món en llançament de productes sense gluten i només en els darrers 4 anys, el nombre de referències aptes per a celíacs hagi passat de 280 a 1.500, amb un creixement anual sostingut d’un 28% des del 2008.

La Celiaquia és un trastorn sistèmic de base autoimmune de caràcter permanent en individus genèticament predisposats, induït per la ingesta de gluten que provoca una atròfia de les vellositats de l’intestí prim que afecta la capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. El gluten és una proteïna que es troba als cereals blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut® i triticale.

L’únic tractament és el seguiment d’una dieta estricta sense gluten de per vida.

És important que en fer la inscripció a qualsevol cursa, ens diguis si ets celíac o no per poder saber amb exactitud les necessitats i no fer curt de menjar lliure de gluten.